Puppy Pre-puber Puber

Puppy Pre-puber Puber

De cursus Puppy • Pre-puber • Puber is onderverdeeld in onderstaande 3 fases:

Opvoeding Puppy

De puppy cursus is dusdanig ingericht dat u en uw pup vanaf de leeftijd van 8 weken welkom zijn. Rond de 12 weken start er een angstfase. Het mooiste is als u voor die tijd al een mooie basis heeft kunnen leggen. Rond de 16 weken begint de pre-puber fase en rond de 20 weken de puberteit.  Volg bij ons een cursus van Puppy-Puber waarbij de lessen dus zijn ingericht  op leeftijd.

Deze cursus is voor pups tot 16 weken. Bij Hondenschool Albergen draait het bij de puppy lessen vooral om het socialiseren van de puppy’s. De puppy’s zullen gedoseerd aan verschillende prikkels worden blootgesteld en de eigenaren leren hoe zij hun kameraad het beste hierin kunnen begeleiden. De puppy’s leren zich ook te beheersen bij rennende en gillende kinderen, hardlopers, ruiters op paarden, rijdende karretjes, rollende ballen en nog veel meer. Verder werken wij aan het ‘bij je komen op commando’, ‘reageren op naam’ en het ‘netjes aan de riem wandelen’. De cursus bestaat uit een aantal lessen op een afgesloten veld (daar mogen ze ook met elkaar spelen), boslessen en stadslessen. Het is ook mogelijk hierin privélessen te volgen.

Tijdens deze cursus zal er gewerkt worden aan;
– lopen aan de lijn zonder trekken – contact op naam – hierkomen op commando – zit & lig – lopen aan de lijn – ruilen van eten/objecten – gebaren en/of stemcommando’s – beheersing – kalmeren op commando

Er zal aandacht besteed worden aan;
– puppy balans & coördinatie – puppy canine freestyle (gymnastiek) – vuurwerk en andere vreemde geluiden – socialisatie & habituatie met onze paarden en schapen – dierenartstraining – wat is een clicker? – puzzels.

Opvoeding Pre-puber

Na de puppy tijd komt de pre-pubertijd (16 t/m 26 weken). Deze is gemiddeld genomen vanaf de leeftijd van ongeveer 4 maanden tot 6,5 maanden. Tijdens de pre-pubertijd zitten de honden in een angstfase maar ook in een testfase. Waar sta ik? Wat kan ik? Etcetera. Tijdens deze lessen loodsen wij jullie door deze angstfase heen, worden er vaardigheden herhaald uit de puppycursus maar leren jullie ook nieuwe dingen. Volg bij ons een cursus van Puppy-Puber waarbij de lessen dus zijn ingericht  op leeftijd.

Er zal gewerkt worden aan;
– beheersing – kalmeren op commando – niet opspringen – dierenarts training – stemcommando’s en/of gebaren – lopen aan de lijn – niet najagen van paarden/hardlopers etc. – komen op commando met afleiding – blijven zitten/liggen – voer weigeren – terras oefening – insluiten – herhalen balans & coördinatie, clicker training, zoeken, stads- en bosles.

Opvoeding Puber

Tijdens deze lessen helpen wij je met jouw puberhond. Daarnaast werken wij aan de basisopvoeding door juist aan moeilijker oefeningen te gaan werken zodat de samenwerking tussen jou en je hond verfijnd wordt.

De puber fase begint rond de 6 maanden. Na de pre-puber /starters cursus komen jullie in deze groep. Wij gaan jullie helpen met alle puberale dingen waar tegen jullie aan lopen. Maar wij gaan ook een hoop leuke nieuwe dingen leren! Tijdens de puber fase kan een hond het best moeilijk hebben. In zijn hoofd is het chaos. De hormonen gieren door zijn lijf. En dan moet hij ook nog eens naar zijn baas luisteren. Een lastige combinatie! Tijdens deze cursus krijg je handvaten om je puber in goede banen te leiden en ongewenst gedrag te voorkomen.

Deze cursus is ook zeer geschikt voor volwassen honden die trekken aan de riem, auto’s wild en dergelijke najagen, of aan de riem “andere honden uitschelden”. Doordat de groepen klein zijn kan er aan diverse problemen gewerkt worden. Het is ook mogelijk hierin privélessen te volgen. Er zal zo nu en dan van locatie gewisseld worden.

Het filmpje “Welkom bij Hondenschool Albergen” geeft een mooi beeld van ons aanbod.

De kosten van onze Cursus Puppy • Pre-puber • Puber zie je hieronder.

Wanneer een nieuwe cursist bij ons start krijgt deze altijd 8 lessen (+ linkjes naar de theorielessen). Gaat deze cursist na 8 lessen door met lessen dan krijgen deze voor hetzelfde bedrag 10 lessen (en dus geen theorie meer).

Cursus-puppy-puber.jpg
Puppy cursus
8 Lessen met gratis on-line training.
139
Cursus-puppy-puber.jpg
Pre-puber cursus
8 Lessen met gratis on-line training.
139
Cursus-puppy-puber.jpg
Puber cursus
10 Lessen met gratis on-line training.
139
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]