Woofretraite

Woofretraite

Heel veel gedragingen zijn hele normale hondse gedragingen. Dit is hoe een hond communiceert. Voor ons is dat echter niet altijd gewenst. Na jaren gedragstherapieën te hebben gegeven heb ik Woofretraite ontwikkeld. Tijdens de cursus “woofretraite” gaan wij net iets dieper op de hond in dan met de gedragstherapieën die wij voorheen gaven en die tot op heden nog steeds door collega’s aangeboden worden.

Wat maakt Woofretraite zo bijzonder? Tijdens de cursus Woofretraite gaan wij jou leren je hond te leren begrijpen zodat je zijn ongewenste gedrag kunt ombuigen in gewenst gedrag. Dit ga je niet met een enkele gedragsconsult redden. Je neemt hierbij een pakket af van 5 lessen. Elke les nemen wij een deel theorie door van ongeveer 30-45 minuten en gaan wij ongeveer 30 minuten in de praktijk aan de slag.

Wij leren jou theorie, zoals o.a.:

– de taal van de hond
– de leerprincipes van de hond
– de zintuigen van de hond
– zijn  prioriteitenlijstje en hoe je deze kunt veranderen
– hulpmiddelen bij het her conditioneren van je hond
– wat kan voeding doen met je hond?
– wat kunnen supplementen betekenen voor je hond?

Wij leren jou ook praktijk, zoals o.a.:

– op commando leren te kalmeren
– leren te ruilen van eten/spullen
– leren andere honden te passeren
– massage grepen om je hond te leren te ontspannen
– connectie met de baas
– aan een slappe lijn meelopen

Wij laten tevens je hond helemaal nakijken door een osteopaat waarmee wij samen werken om te kijken of je hond lichamelijke knelpunten heeft die opgelost moeten worden. Het kan zijn dat het noodzakelijk is om met een dierenarts samen te werken. Heel veel gedragsproblemen komen namelijk voort uit lichamelijk ongemak.  Dit zal eerst opgelost moeten worden alvorens wij aan het gedrag van je hond kunnen gaan werken.

De kosten van de zeer uitgebreide cursus “woofretraite” zie je hieronder.

Cursus-woofretraite.jpg
Woofretraite
5 Lessen, zeer uitgebreide cursus.
310